Tájékozódj

Mielőtt webshopot nyitnál mindenképp nézz utána, mivel is jár, azon túl, hogy gyorsan és kényelmesen elindítható.
A technikai feltételeken túl számos egyéb dolog szükséges.
A webshop nyitás legfontosabb technikai feltételei: domain név, tárhely, SSL tanúsítvány.
Jogi feltételek: Szakképesítésre vagy működési engedélyre nincs szükség, nem engedélyköteles, de több dolgot is be kell jelenteni a hatóságok felé:
1. Tevékenységi kör: A legtöbb webshop a 4791 TEÁOR számhoz tartozik, ami a “Csomagküldő, internetes kiskereskedelem” megfelelője. Ezt az illetékes közjegyzőnél kell bejelenti, amit elektronikusan kell megtenned. Jelenleg illetékmentes. (2022.03.23.)
2. Csomagolás: Amennyiben magad csomagolod a termékeket, be kell jelenteni az adóhatóságnál, és környezetvédelmi termékdíjat kell utána fizetni.
3. Adatkezelési tevékenység: amennyiben adatkezelési tevékenységet végzel, a NAV-hoz és az Információszabadság Hatósághoz kell bejelenteni.

Kell, hogy legyen Adatvédelmi Tájékoztató, Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) valamint vásárlói jog és információk:
• Fizetési lehetőségek, kézbesítési módok
• Ügyfélszolgálat, elállási jog
• Garancia, szavatosság, jótállás
• Megrendelés után visszaigazolás küldésének kötelezettsége
• Megrendelés elküldése előtti tájékoztatás

Ezeket érdemes erre szakosodott jogásszal elkészíttetni, vagy megvásárolni ezzel foglalkozó weboldalakon.

Technikai feltételekhez tartozik még a kiváló minőségű termékfotók, a pontos, esetleg részletes leírás, használati utasítás, ha szükséges. Ha magad kezeled a webáruházad, nem árt egy kis számítógépes gyakorlat, a termékfeltöltések, rendelések kezelése, nem bonyolult, megtanulható, általában ingyen megmutatják a webshop készítők.

Ha már kész a webáruházad, sajnos az magától nem fog működni, mint ahogy a sarki boltba sem megy be senki, ha nem tudják, hogy megnyitott. Sajnos foglalkozni kell vele, SEO, marketing, Google Ads, Facebook és még sorolhatnám, de rengeteg segítséget találni a neten, csak időt kell rá szánni és böngészni kell. De, ha van rá kereted, mindezt szakemberekre is rábízhatod.

Sok sikert kívánok a webáruházadhoz!